These streets are ours

mirjam1

Min vän Mirjam har nu landat i Sverige! Vi har bott i olika världsdelar i fyra och ett halvt år. Under den tiden har vi mest umgåtts hos henne, i New York alltså, och på lite andra ställen i USA. Och lite på Östgötaslätten en solig augusti. Och på Skype mellan Bryssel och Brooklyn. Nattsudd hos oss, förmiddag där.

Mirjam är en mycket härlig människa. Hon har finast handstil av alla på jorden. Hon tar så vackra fotografier så det är inte klokt. Hon älskar blommor och kottar och pinnar och allting botaniskt. Hon blandar apgoda drinkar på fredagskvällarna och blastar supertung hiphop på högsta. Hon gör allting med finess. Om hon skulle packa en picknickkorg så skulle det bli världens bästa picknickkorg. (Alltså motsatsen till den där korgen som en av killarna i Ensam Mamma Söker gjorde för några säsonger sedan, som bestod av en färdiggrillad hel kyckling, en bunke Rydbergs potatissallad och en 200 grams Schweizernöt. Den varma kycklingen hade dessutom legat bredvid chokladen så den var helt smält. En vidrig picknickkorg. Ensamma Mamman blev med rätta lite sur och som tittare kände man sig också besviken. Men alltså motsatsen till den picknickkorgen skulle Mirjam göra.)

Ovanpå detta Mirjam är en livsnjutare. Inte på det där konsumtionsdrivna motbjudande Steffo-sättet, utan på riktigt. Hon kan tugga på ett russin eller smaka på en tomat och utbrista ”FY SJUTTON vilket gott russin” eller ”LÄGG AV vilken LJUVLIG tomat!”. Om hon ser en farbror som verkar glad blir hon också glad. Den typen av livsnjutning.

mirjam2

Nu skall det bli väldigt ovant lyxigt att snart få bo i samma stad. Efter tre månader i Stockholm börjar jag vänja mig vid att bo här, och tanken på att snart kunna hitta nya Stockholmsfavoriter tillsammans med Mirri gör min tillbakalängtan lättre att mota. Välkomna hit M + G, ni är efterlängtade!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Darlings, Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till These streets are ours

  1. Mirjam skriver:

    Jag finner inga ord för så mycket snällt och fint på en och samma gång! Vi ses snaaart! Puss & kraaam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s