Six things to do on a day off

Idag är sista lediga dagen för många av oss! Iiiiiiihhhhhhh. Jag älskar mitt jobb men ledig är ledig och inget slår ledig. Det här jullovet har jag dessutom verkligen lyckats vända på dygnet. Oj oj. Här är sex bra grejer att göra en ledig mulen dag i januari!

sondag1

 

1. Tapetsera om. Ja det låter kanske lite drastiskt, men går ju faktiskt ganska fort, särskilt om man bara gör en vägg i en hall eller så. Och MY GROLSCH vad stor skillnad det ofta blir! Definitivt snabbaste rums-make-overn. Den fina tapeten på bilden är Sagoträdet från Svenskt Tenn.

2. Lär dig lägga den perfekta eyelinern. Detta är en konst som jag i sanning inte behärskar ännu! Det krävs övning för att få till det perfekt, och det bästa är nog att inte (s0m jag) öva tio minuter innan festen. En bra tutorial finns här, ett stort plus för hennes underbara dialekt! Älskar folk som heter Siobhán och sånt!

3. Spendera lite tid med dina pengar. Tråkig grej kanske det låter som men det blir ju roligare om man känner att man har koll på sin ekonomi! Nu i början av året är dessutom perfekt timing att sätta lite långsiktiga mål. Kanske vill du spara till något särskilt? Kanske går det att få en bättre deal på lägenhetslånet? Vare sig man har mycket eller lite pengar är det bra att umgås med dem och liksom ta kontrollen över dem.

sondag2

4. Se en utställning. Det ska jag göra idag, den här! Andra som verkar bra just nu tycker jag är den här och den här. Kolla programmet nära dig, det finns alltid något inspirerande att se! (Bilden är från i somras och besöket på Marabouparkens Konsthall.)

5. Blanda en supergod drink. Så himla bra att kunna! Någonting festligt och gott som bara FUNKAR, en vinnardrink helt enkelt. Helst med fler än två ingredienser. Lite bra inspiration finns här. (Fotot på den, som jag minns det, exceptionellt goda drinken här ovanför är taget av Mirjam en solig eftermiddag i juli när vi kröp in i skuggan på Public i New York.)

6. Se en bra dokumentär. Och då vill jag påminna om utbudet utanför de svenska kanalernas Play-sidor (även om SVT har smackat på med några riktiga höjdardokumentärer nu under helgerna!). En lista med bra konst- och designdokumentärer finns här. Enjoy!

Annonser
Det här inlägget postades i Arkitektur, Resor, Trendspaning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Six things to do on a day off

  1. Alex skriver:

    Wow, härlig läsning! Många bra tips… Älskar också Marabouparken. Gott nytt år, ska bli kul att fortsätta läsa under 2013!

  2. inomhus skriver:

    Tack Alex vad kul! Gott nytt år till dig också..! xo

  3. Mirjam Blidö skriver:

    Vilken bra dokumentärfilmslista. Tack för den! Och roligt att drinkfotot kom till användning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s