Malmö: Två Cardigans-hem

Nu ligger den fantastiska lägenhet som ryktas vara Nina Perssons åter ute till försäljning. Den är verkligen fin, men kanske tycker många att fem miljoner är mycket för att vara Malmö? Hur som helst – mycket inredningsinspiration finns att hämta även för oss som inte tänker köpa våningen! Se bara:

Foto (och fler bilder!): Mäklarhuset

Det bästa är nästan att stilen inte behöver vara särskilt dyr, utan är högst tillgänglig för de flesta av oss. Köket till exempel är också så himla fint, trots att materialvalen inte ser så kostsamma ut. Nästan inga klassiska design pieces, utan bara god och välformulerad smak helt enkelt. Precis tvärt om mot känslan jag fick inne på Svenskt Tenn i helgen – kan det under öppettider vara Stockholms mest homogent befolkade plats? – klonade kärringar i två generationer (ursäkta, men faktiskt) som mest verkade handla rubbet där på rutin, jag tyckte nästan synd om Josef Frank! Ja ja, det var en side note. Åter till ljuvliga Malmö, där en annan Cardigan också har en lägenhet, och vilket hem sen!

Emma och Bengt Lagerbergs hem är fortfarande det finaste jag sett i år, trots att reportaget var med redan i Elle Interiörs aprilnummer. Jag tröttnar aldrig på att titta på det här:

Foto: Petra Bindel för Elle Interiör

Självklart gör sekelskiftescharmen och takhöjden en hel del i båda lägenheterna, men det känns ändå som att många av idéerna skulle kunna funka i en funkis- eller 60-talslägenhet också, visst!

Annonser
Det här inlägget postades i Darlings, Hemma hos och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Malmö: Två Cardigans-hem

  1. Mirjam skriver:

    EXTREMT FIN lägenhet, det första. Även den andra. Det gör så mycket att soffan inte står precis vid väggen. Jag smäller av.

  2. Ping: Piano pianissimo | inomhus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s