Boktips!

Nu kommer två boktips till den som söker inspiration och lite mer handfasta tips för inredning, och fina bilder från hem som inte bara är ”vitt, vitt, björk, vitt och kakelugn” om ni fattar. De här två böckerna är mina favoriter, och är ganska ohotade på topp i sin kategori (slutsats byggd på empirisk forskning genom bläddrande i minst hundra inredningsböcker).

DesignSponge at Home av Grace Bonney kom 2011, och är en spin off från siten. För mig är boken som en nedkokning av det bästa från online-materialet, nämligen sneak peaks i sjukt fina hem och sedan en DIY-sektion längst bak. Det fina är att man slipper recepten och allt annat ointressant som finns online! Kuriosa: DesignSponge-teamet har precis släppt en papperstidning också – kolla in den här.

Domino – the book of decorating kom ut redan 2008 (mitt vältummade exemplar har solblekt framsida) och är en produkt från redaktionen på Domino – detta det bästa av interior mags som tyvärr, tyvärr gick i konken 2009, och nyligen kom ut med ett extranummer. Boken är väldigt smart uppbyggd med ett rum per kapitel och genomgång av grundläggande färg- och formlära, mycket pedagogiskt om hur man kan tänka när man bygger upp ett rum. Jag älskar det.

Båda böckerna är proppfulla med fina bilder!

Jag skulle verkligen rekommendera dem båda som present till syrran, pojkvännen eller vem som helst med minsta intresse för form och interiörer. Du kan till exempel klicka hem dem här eller här.

Hoppas nästan lite på en regnig helg – är lite sugen på att ligga på soffan och bläddra…

Annonser
Det här inlägget postades i Darlings, DIY, Hemma hos, Trendspaning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s